TILAN MONIPUOLISET TUOTTEET


Karitsanliha

Karitsanliha on alle vuoden ikäisen lampaan lihaa. Tällöin liha on hyvin mureaa ja hienosyistä. Lisäksi, erityisesti suomenlampaasta saatava liha, on todella vähärasvaista.

Karitsaa myydään eri muodoissa: Suosituimpana puolikkaan karitsan lihalaatikko. Se sisältää, nimensä mukaan, puolikkaan karitsan leikattuna ja pakattuna. Lajitelma sisältää viulun, potkan, lavan, kyljykset, kylkipalan (ribs), niskakiekot , patalihan ja jauhelihan. Yhteispaino n.7-10kg.

Yksittäisinä lihoina myymme perusleikkuupalojen lisäksi sisä- ja ulkofilettä, paahtopaistia, karetta sekä grillikiekkoja (siivutettu viulu).

Lammasmakkaraa löytyy kolmena eri vaihtoehtona: lammasbratwurst, lammaschorizo ja lammasnakki.

Myymme lihaa ja makkaroita tilapuodissamme ympäri vuoden. Kaikki lihapalat on pakattuina vakuumiin ja puolikkaan karitsan lajitelmassa lihat pakataan lisäksi vielä pahvilaatikkoon.

Lihojen saatavuus vaihtelee kausittain (kysynnän mukaan), mutta tavoitteena on ympärivuotinen tarjonta.Villalanka ja taljat

Lampaat keritään kaksi kertaa vuodessa ja molemmilla kerroilla puhdas villa otetaan talteen. Yleensä kerran vuodessa villaa teetetään kehräämöllä villalangaksi.

Myymme villalankaa alkuperäisinä väreinä; musta, ruskea ja harmaa/vaalea. Lankojen vyyhtikoot 100g, 160g, 200g ja 240g. Lankaa löytyy 2- ja 3-säikeisenä.

Taljoja saadaan teurastuksien yhteydessä. Ne toimitetaan nahkajalostamolle normaalisti keväisin ja syksyisin. Käsittelyn jälkeen ne palaavat takaisin meille ja ovat valmiita myyntiin. Väreinä harmaa, valkoinen, ruskea ja tummanruskea/musta.Tilapuoti

Tilan pihapiiriin avattiin tilapuoti kesäkuussa 2015, jossa on myynnissä erilaisia lammastuotteita. Pääpaino on lihassa, joka on valmiiksi leikattua ja vakuumiin pakattua. Lihasta on myös jatkojalostettu makkaroita. Lihojen lisäksi myynnissä on suomen lampaan taljoja ja villalankaa. Taljoja ja lankoja löytyy kaikissa suomenlampaan värisävyissä: vaaleaharmaa/valkoinen, ruskea ja musta/tummanharmaa.

Puodista löytyy myös käsitöinä tehtyjä villatuotteita, kuten villasukkia.

Puodissa käynnin yhteydessä on mahdollisuus päästä tutustumaan pihapiirissä laiduntaviin lampaisiin ja hevosiin.

Tilapuodin aukioloajat: Kesäisin keskiviikko ja lauantai klo. 10 – 14, talvisin lauantai klo. 10 – 14. Jos haluaisit tulla käymään puodissa muuna ajankohtana, soita niin sovitaan aika.